mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
3 februari 2018 kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby

3 februari 2018 kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby

MusicaV_web

Musica Vitae – Fanny och Felix

Malin Broman, violin, konstnärlig ledare
Jessica Zandén, berättare
Maria Ingemarsson Berg, cembalo

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. Internationellt har orkestern välkomnats varmt i bland annat Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.  Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer.
Jessica Zandén är född i Stockholm men bor numera på Särö utanför Göteborg. Hon är dotterdotter till tonsättaren Gösta Nystroem. Sitt yrkesliv som skådespelare varvar hon med arbete som KBT-terapeut.

FANNY OCH FELIX
Det fanns en tid när kvinnors komponerande var en synd. Vi berättar historien om Fanny och Felix Mendelssohn och deras starka syskonkärlek. Fanny fick trots sin exceptionella talang få tillfällen att publicera sin musik, och då endast i sin brors namn.

PROGRAM
Musik av Fanny och Felix Mendelssohn samt tonsättare i deras närhet i 1800-talets Berlin som Johann Sebastian Bach, Paul Hindemith och Sofia Gubaidulina.