mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
20 september 2017 kl. 19. Gröna salen, Kalmar Slott.

20 september 2017 kl. 19. Gröna salen, Kalmar Slott.

MargaretaBengtsson_web
Margareta Bengtson, sopran. Jan Bengtson, flöjt. Bengt Forsberg, piano

– En musikalisk Caprice

Margareta Bengtson kallas ibland för vår tids Alice Babs. Hon började tidigt sjunga och spela piano och så småningom harpa, som blev hennes huvudinstrument vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon är troligen mest känd för den breda publiken som en av grundarna till a capella ensemblen The Real Group, som rönt stora framgångar över hela världen i flera decennier. För ett antal år sedan lämnade hon vokalgruppen och har sedan dess framträtt som solist både som sångerska och harpist i vitt skilda sammanhang och givit ut flera skivor i eget namn med stor framgång. Hon samarbetar numera med Sveriges jazzelit och finaste improvisationsmusiker, såväl som med klassiska kammarmusiker, körer och orkestrar på högsta nivå, och skriver även egen musik.

Jan Bengtson är flöjtist och född 1963 i Gävle. Han har vunnit flera priser vid internationella solisttävlingar och behärskar en mängd instrument, med tvärflöjt som sitt huvudinstrument. Efter några års anställning som förste soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet I Stockholm, är Jan sedan 1999 tillbaka i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm. Jan har undervisat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Lilla Akademien i Stockholm, där han var lärare sedan starten 1998 fram till 2015. Fr.o.m. år 2015 har Jan ansvaret för flöjtundervisningen vid Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholms nystartade internationella orkesterakademie.

Bengt Forsberg är en internationellt renommerad pianist som framträtt såväl med samtliga större svenska symfoniorkestrar som ett flertal utländska. Med jämna mellanrum konserterar han tillsammans med mezzosopranen Ann-Sofie von Otter och flera av deras inspelningar har belönats med prestigeladdade priser. Bengt Forsberg engageras också ofta som solist och har i dag en särställning inom det svenska musiklivet.

____________________________________________________________________

Abonnemangspriset för Kammarmusikföreningens konserter är 800 kr och för studerande ungdom 400 kr. Biljettpris vid enstaka konsert är 200 kr. För studerande 100 kr. Abonnemang tecknas genom att sätta in pengarna på bankgiro 5884-3053, eller genom att betala direkt vid entrén. Abonnemang via internet och biljetter till konserten via internet nortic.se
Biljetter och abonnemang säljs också av Dillbergs Bokhandel, tel. 0480-101 64. KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49, tel. 0480-42 10 10, e-post: biljettcentrum@kalmarsalen.se
Medlem har med sin avgift betalt entré till spelårets sju konserter. Skulle det inträffa att du inte kan gå på en konsert låna då ut ditt medlemskort till en familjemedlem eller vän.