mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
4 mars 2017 kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby.

4 mars 2017 kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby.

Emma_Josefsson

Emma Josefsson Band.

“Sväng, samspel och improvisation. Det är byggstenarna som Emma Josefsson Band vilar på. Inspirerade av jazzens stora stjärnor; Sonny Rollins, Dexter Gordon, Lars Gullin m.fl. tar de sig an såväl Emmas kompositioner, som flera av jazzens evergreens.”

Emma Josefsson – barytonsaxofon och basklarinett
Eirik Lund – kontrabas
Alf Carlsson – gitarr
Hannes Sigfridsson – trumset

Saxofonisten Emma Josefsson, ursprungligen från Hultsfred, är en stockholmsbaserad jazzmusiker som nyligen avslutat sina studier vid Kungliga Musikhögskolan. Hon har redan, vid 25 års ålder, framträtt med några av landets största artister så som Viktoria Tolstoy, Ebbot Lundberg m.fl. Tillsammans med sitt eget band och som frilansande musiker har hon rest landet runt och spelat på några av Sveriges mest välkända jazzscener, bl.a. Nefertiti, Fasching, Victoriateatern, Nalen och Berns. Hon har tidigare mottagit musikstipendiet till Rut Nilssons minne samt stipendium från Kungl. Musikaliska Akademien.

Med sig har hon tre fantastiska musiker som handplockats för att framföra Emmas egna kompositioner, men också några av de allra bästa låtarna ut jazzhistorien. Hannes Sigfridsson är en av Stockholms mest eftertraktade jazztrummisar, samt aktuell som trummis på Astrid Lindgrens Värld. Basisten Eirik Lund har bara bott i Stockholm i ett par år men är redan ett välkänt namn från jazzklubbsprogrammen, då han spelat med bland andra Karl Olandersson, Jan Allan och Krister Andersson. Alf Carlsson är gitarristen som mottagit prestigefyllda stipendium från både Janne Schaffer och Albin Hagströms minnesfond

Arrangör: Sevedebygdens musikförening.